FAQ

Praktische zaken en veelgestelde vragen


Hieronder vind je praktische informatie en enkele veelgestelde vragen met antwoorden.

Voor wie is de Transform.Hackathon precies?

De Transform.Hackathon is voor iedereen die een visie heeft op het energiesysteem van morgen en hoe die moet worden vormgegeven. Dus wil jij meedenken hierover of heb je misschien al hele goede ideeën klaarliggen, dan zoeken we jou! Of je nu professional bent in de energiesector of misschien een student of kunstenaar je bent welkom.

Mag ik mensen uitnodigen om te komen kijken?

Nee, Transform.Hackathon is echt alleen voor deelnemers die ook bevestiging hebben gehad van hun deelname en in een team zitten. We willen een veilige sfeer creëren en daarom is het een gesloten event. Wil je als deelnemer je kennissen, collega’s en vrienden op de hoogte houden? Verwijs hen dan door naar onze website voor nieuwsberichten, de nieuwsbrief of onze social media.

Kost deelname aan de Transform.Hackathon geld?

Nee, deelname aan de Transform.Hackathon is gratis. We vragen alleen jouw aanwezigheid en creatieve input.

Moet ik alle 3 de dagen aanwezig zijn?

Ja. Om tot de best mogelijke oplossingen te komen voor de vier challenges is het nodig dat we hier samen de tijd voor nemen. We beseffen dat drie dagen een investering is maar we zullen het de moeite waard maken!

Wat levert het mij op? Krijg ik de uitkomsten te zien na de Hackathon?

We willen graag transparant zijn. De beste oplossingen voor de vier challenges worden dan ook meegenomen in het Impact.Booster programma. Dit programma garandeert dat de oplossingen ook worden opgepakt en, zover kan, uitgevoerd worden.

Word ik ingedeeld in een team?

Je kan alleen deelnemen in een team en dat regel je zelf, al helpen we graag. Meld je wel aan als je individueel bent, dan kijken we waar je aan kan sluiten. Je kan ook op zoek in Discord. We zorgen dat we met iedereen een keer individueel contact hebben

Krijgen we hulp tijdens de 3 dagen?

Volop! We hebben experts, coaches en faciliteiten om je te helpen. We hebben ook een online toolbox voorbereid. We nemen je aan de hand mee door het proces.

Waar is de Transform.Hackathon?

Het event zal plaatsvinden op Fort Voordorp bij Utrecht. Centraal gelegen en makkelijk te bereiken met zowel auto als het openbaar vervoer.

Is er overnachting geregeld voor mij?

Nee, overnachtingen moet je zelf regelen.

Hoe bereid ik mij voor op de Transform.Hackathon?

Ter voorbereiding raden we je sterk aan om je te verdiepen in het vraagstuk waar jij en jouw team mee aan de slag gaan. Hier vind je informatie per challenge.

Onder de voorbereiding valt ook het inlezen in de principes van de Wereld van B. Jullie oplossingen zullen worden getoetst aan deze principes, dus zorg dat je ze goed kent!

Tot slot is het aan te raden om met je team kennis te maken, mochten jullie elkaar nog niet kennen. We hebben een Discord klaarstaan. Ontdek hoe jullie “superkrachten” elkaar aanvullen, hoe jullie willen samenwerken en via welke kanalen jullie willen communiceren voor, tijdens en na de hackathon.

Wanneer sluit de inschrijving?

De inschrijving is momenteel gesloten. Wij zitten namelijk al aan het maximale aantal mensen dat wij kunnen ontvangen.

Wat is het programma voor de 3 dagen?

Zie hieronder het programma voor de Transform.Hackathon.