Inspiratie TRANSFORM.HACKATHON

  • Inspiratie

door Redactie

Podcasts & Books

Een berg inspiratie die je alvast voorpret biedt op weg naar Transform.Hackathon!

NPRES en Unify.energy presenteren met trots Transform.Hackathon, een meeslepende ervaring op het gebied van de energietransitie.

Gericht op, maar zeker niet beperkt tot, hackers, ingenieurs, creatievelingen, studenten, kunstenaars, ontwerpers, denkers en knutselaars. Waar we je uitdagen om met nieuwe oplossingen, concepten, prototypes en modellen te komen.

Hieronder hebben we alvast een kleine selectie gemaakt van Podscasts en Boeken die een berg inspiratie moeten geven en je alvast voorpret kunnen bieden op weg naar Transform.Hackathon!

Podcast: Met de Stroom mee

Club van Wageningen

Serie gesprekken met experts en visionairs rondom de vraag: Regeert de Silicon Valley-logica straks ons energiesysteem?

Podcast: Webber de podcast

TKI Urban Energy

Verhalen van sleutelpersonen in de energietransitie.

Book: Pretopia

Stefaan Vandist

In dit boek neemt Stefaan Vandist je mee op een pelgrimstocht. De route leidt langs creatieve broedplaatsen waar de toekomst al in de steigers staat. Vaak zijn het verschillende organisaties die als een soort ‘coalition of the willing’ een voorhoede vormen in de transitie naar toekomstbestendige voedselsystemen, mobiliteit, energie, materiaalgebruik of stadsontwikkeling. De stip aan de horizon is niet alleen een samenleving die duurzamer is, maar ook aantrekkelijker om in te leven.

Omarm de chaos

Jan Rotmans

We bevinden ons op een kantelpunt in de geschiedenis van de mensheid. COVID-19. Klimaatverandering. Verlies aan biodiversiteit. Na het laatste rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties kan niemand meer wegkijken. De natuur is onze levensader. Als we die bron vernietigen, vernietigen we uiteindelijk onszelf.

Video: How to build commons in 7 steps

In dit filmpje legt Jan Peter Doomernik uit hoe je in 7 stappen een commune kan bouwen. Geïnteresseerd? kijk de video dan hiernaast!

Video: Build the the unimaginable

Jan-Peter Doomernik praat bij TEDxErasmus Rotterdam over de perceptie van verandering. Zo zou de Cd-rom winkeleigenaar uit 1995 versteld staan van hoe wij vandaag de dag media consumeren. Dit parallel valt ook te trekken naar andere industrieën en technologieën. Meer weten? Kijk verder via de player!

Muddy Knees and Epiphanies-Business Lessons from Nature

Saskia van den Muijsenberg praat in haar TEDtalk over wat wij kunnen leren van biomimicry, was echte duurzaamheid is en hoe we moeder natuur kunnen gebruiken om wereldwijde problemen op te lossen. Kijk verder in de player!

Nature inspired innovation

Het Biomimicry institute wil het gebruik van biomimicry om duurzame systemen te ontwerpen stimuleren. Op hun website staan toolboxes, oplossingen en resources om je op weg te helpen.

Video: Rethinking Energy

Een talk waar Arash Aazami de absolute noodzaak om nieuwe energie systemen te ontwerpen. Een eyeopener!

Een berg inspiratie die je alvast voorpret biedt op weg naar Transform.Hackathon!

“Ongewone samenwerkingen leiden tot ongeziene innovaties”

Transform.Hackathon - 2022