Kennismaken tijdens meetups

  • Nieuws

door Redactie

Gisteren was in Arnhem de eerste van drie meetups met informatie en gelegenheid tot het ontmoeten van organisatie, partners en potentiële teamgenoten. Tijdens de meetups is iedereen welkom die deel wil nemen of overweegt deel te nemen aan Transform.Hackathon om alles te horen over de hackathon: het hoe en waarom en hoe de hackathondagen eruit komen te zien.

Urgentie voor oplossingen voor een systeem dat stuk is

Arash Aazami van Unify.energy liet zien hoe diep de energiecrisis is. ‘De energieprijzen stijgen zo hard dat mensen het niet meer kunnen betalen en bedrijven stoppen hun activiteiten. De energietransitie zorgt ervoor dat de energie-infrastructuur aan alle kanten piept en kraakt omdat ze niet is gemaakt voor lokale opwek door zon en wind. Het systeem is stuk. Een transformatie is nodig. Met Transform.Hackathon willen we met oplossingen komen, om zo doorbraken te forceren naar het energiesysteem van morgen. ‘

Samenwerken aan vier uitdagingen

Lennart Lalieu, thematrekker Energiesysteem van het Nationaal Programma RES (NP RES)  vertelde meer over de waarden die ten grondslag liggen aan Transform.Hackathon: de ontwerpprincipes van De wereld van B. De route van ‘de wereld van vandaag’ (A) naar ‘de wereld van morgen”(B) kunnen we alleen vinden als we spelen volgens de regels van B. ‘Op basis van deze ontwerpprincipes hebben we samen met onze partners en challenge-owners hebben we vier challenges geformuleerd. Tijdens Transform.Hackathon komen beleidsmakers, hackers, ontwerpers, kunstenaars, bouwers, pioniers en verhalenvertellers 48 uur bij elkaar komen om nieuwe modellen en concepten te bouwen voor het energiesysteem voor morgen.” Tijdens de sessie werden de vragen beantwoord van enthousiaste geïnteresseerden en was er de mogelijkheid om te netwerken en verbindingen te leggen.

Kom ook naar de meetups

Ook geïnteresseerd om deel te nemen aan de Transform.Hackathon, maar wil je nog meer informatie ontvangen en ontdekken welke mensen  overwegen om mee te doen? Kom dan naar de meetup in Rotterdam. Meld je nu aan!