Kristel Lammers: we moeten rust en tijd nemen

  • Inspiratie
  • Nieuws

door Anna Helmus

Rust en tijd

We moeten rust en tijd nemen om de energietransitie vooruit te brengen. Dit klinkt tegenstrijdig. Maar dat is het niet volgens Kristel Lammers, directeur van de Nationaal Programam Regionale Energiestrategie (NP RES).

‘We leven misschien wel in de tijd van gestapelde crisissen. En juist dan moet je even rust en tijd nemen om te denken: wat zijn nou de goede dingen om te doen? En hoe kan ik daaraan bijdragen? Hoe gaan we als overheden gezamenlijk vanuit die opgave aan de slag?

Zoals Kristel ook zegt: het is belangrijk om niet maar te blijven rennen in een tijd van crisis. We moeten ons niet mee laten lijden door de chaos die een crisis als dit veroorzaakt. Rust en tijd nemen om vanaf een afstand naar een achterhaald systeem te kijken zal in de lange termijn helpen met het creëren van betere oplossingen. Dit is precies wat we met de Transform.Hackathon willen faciliteren. Een veilige plek om hier samen, vanuit rust en enthousiasme, aan goede oplossingen te werken. Doe je ook mee? Schrijf je hier in!