Team Tonnen Hacken pitcht aan netbeheerders

  • Nieuws

door Anna Helmus

Op vrijdag 17 maart gaf het team Tonnen Hacken een pitch over de doorontwikkeling van hun idee Ener.Genies. Het concept werd door de aanwezige netbeheerders enthousiast ontvangen. Er zijn mogelijkheden voor een businesscase. De bal ligt nu bij het team: hebben zij de ambitie een start-up te beginnen en dit model verder uit te rollen naar de praktijk? Een aantal netbeheerders gaven aan in dat geval graag zaken te doen!

Er zit potentie in Ener.Genies. Dat zagen de netbeheerders al tijdens Transform.Hackathon en daarom nodigden zij team Tonnen Hacken uit om hun idee door te ontwikkelen onder hun paraplu. Vorige week was het zover: het team heeft twee dagen kunnen werken aan hun concept en presenteerde op vrijdag 17 maart het resultaat.

Om te voorkomen dat het netwerk zo overbelast raakt dat de stroom uitvalt, moeten we als consumenten ons elektriciteitsverbruik beter spreiden. Dat lukt het beste als dat past bij onze levensstijl. Team Tonnen Hacken legde het verband met persona’s (een fictief persoon die de levensstijl van een bepaalde categorie consumenten weergeeft). Elke klant van een netbeheerder kan zelf aangeven welke persona het beste bij hem of haar past. Op basis van die persona wordt bepaald wanneer je welk apparaat kunt gebruiken. Dat moment past bij jouw levensstijl en is daarom makkelijk uit te voeren. Omdat dit moment voor elke persona anders ligt, zal het verbruik van elektriciteit meer verspreid over de dag plaatsvinden.

De netbeheerders zien meerder businessmodellen in dit concept. Het is nu aan het team om te bepalen of in de vorm van een start-up het avontuur aan willen gaan om dit concept verder te ontwikkelen tot een bedrijfsconcept.