We did it!

  • Nieuws

door Anna Helmus

Hack Yeah!

Transform.Hackathon 2022 is officieel ten einde. En wat hebben we een ongelofelijk bijzondere drie dagen beleefd met elkaar. Het heeft onze stoutste dromen overtroffen en we zijn iedereen die (achter de schermen) heeft meegewerkt enorm bedanken! De deelnemers, de challenge owners, de jedi’s, de coaches, de experts, zoveel mensen die een steentje hebben bijgedragen aan het hacken van het defecte energiesysteem.

Op de laatste dag van de hackathon hebben de teams in de ochtend nog een laatste paar uurtjes geknalt om vervolgens hun creatieve, innovatieve en originele oplossingen te mogen pitchen aan de andere teams binnen hun challenge en een jury. De jury was per challenge ingericht en bestond uit expert uit het vakgebied en de challenge owners. Na de pitches werd er door de jury een team gekozen met het meest belovende idee. Oftewel het idee waarvan zij geloven dat het realistisch is dat het uitgevoerd kan worden in de komende maanden of jaren.

Terwijl de deelnemers in de ochtend nog aan het knallen waren gingen Transform.Hackathon initiatiefnemers Arash Aazami en Lennart Lalieu langs bij het NP RES congres. Hier mochten zij vertellen over de hackathon en wat er allemaal voor moois aan het ontstaan was. Een foto met minister Rob Jetten kon natuurlijk niet ontbreken, zie ook hieronder.

Na een gezamenlijke afsluiting en een groepsfoto was het tijd voor een borrel en een natuurlijk goede nacht slaap!